חתול חדש הגיע הביתה

חתול חדש הגיע הביתה

עד איזה גיל חתול נחשב גור

מזל טוב חבר/ה חדש/ה במשפחה. אירוע משמח המחייב טיפול נכון ומתאים על מנת להבטיח את בריאותו ואושרו של הגור, ומה שחשוב לא פחות – את שמחתכם ואושרכם עם הצטרפותו לחייכם.

החתול החדש יגדל בבריאות פיזית ונפשית אם נדע איך לעשות זאת נכון. מטרת המידע המובא לפניכם הוא לשמש מענה לצרכיו הראשוניים של בן/ת הבית חדש/ה. אם הגעת הגור החדש כדאי להגיע בשבוע הראשון לבדיקה אצל ווטרינר כדי לוודא שהגור בריא. במרפאה אנו נבדוק את הגור, נשקול אותו, נוודא שאינו נגוע בפרעושים או טפילים אחרים.

תזונה נכונה – אנו ממליצים לתת מזון מסחרי איכותי של רויאל קאנין, סיאנס פלאן, יוקנובה או פורינה עד גיל שנה. את המנה היומית יש לחלק לשניים ולשים חצי בבוקר וחצי בערב. חתולים אוכלים לרוב כמויות קטנות של אוכל מספר רב של פעמים. יש להמנע מאוכל ביתי ובעיקר מענבים, צימוקים, שוקולד, סחוס של דג, בשר לא מבושל או מטוגן מאוד, אוכל מתובל, אוכל המכיל בצל או שום.

כמעבר מסוג מזון אחד לשני צריך להעשות בהדרגה על פני מספר ימים על ידי עירבוב האוכל החדש עם הישן.

רפואה מונעת- בשנה הראשונה בחייו גור החתולים צריך לקבל 2 חיסוני מרובע ( בגיל 8 ו-12 שבועות) ותילוע שלוש פעמים (גיל 8,12 ו-36 שבועות). חיסון המרובע מגן כנגד 4 מחלות:
1. חתלתלת – מחלה נגיפית קטלנית נפוצה, הגורמת שלשול, הקאות מתמשכות, התייבשות מהירה, חולשה ומוות. הנגיף פוגע במעי הדק, בכבד, בטחול ובמח העצם. המחלה ניתנת למניעה על ידי חיסון שנתי.
2. קליצי וירוס -מחלה נגיפית הגרמת לדלקת בדרכי הנשימה העליונות, מלווה בדימוע רב, אף זולג, נשימה כבדה ושיעול, פצעים בחלל הפה. לעיתים המחלה יכולה להתפשט לכליות ולעור.
3. רינוטראכיטיס – מחלה נגיפית קשה הפוגעת בדרכי הנשימה העליונות וגורמת לדלקת באף, בקנה הנשימה ומלווה בדימוע רב, חום גבוה, חולשה, דלקת ריאות ולעיתים לפצעים מוגלתיים על הלשון.
4. כלמידיה- מחלה הנגרמת על ידי חיידק הפוגע בעיקר בגורים צעירים. לרוב מתבטא בדלקות עיניים קשות ולעיתים לדלקות בדרכי הנשימה.
חיסון כלבת- אין חובת חיסון לכלבת לחתולים בישראל. לאור תפוצת המחלה בישראל אנו ממליצים לחסן כל חתול היוצא מהבית, נלקח לפנסיון או לתערוכות.

פרעושים- גורמים לגירודים עד תלישת שיערות ופציעה. הפרעשוים מעבירים ביצי תולעים וטפילים הגורמים לקדחת הקרציות. החל מחודש מרץ ועד חודש נובמבר יש לבצע טיפול חודשי נגד פרעושים. במרפאה יש חומרים נוחים ובטוחים לשימוש .תכשירים המתאימים לכלבים לא מתאימים בהכרח לטיפול בחתולים. היוועץ בווטרינר לפני התחלת טיפול.

קרציות- נפוצות מאוד בישראל. יש לשים על חתולים היוצאים מהבית בקולר מתאים נגד קרציות. קולרים לכלבים אינם מתאימים לרוב גם לחתולים! מנע הרעלה-התייעץ עם הווטרינר לגבי סוג הקולר המתאים.

עיקור וסירוס – עיקור נקבות מקטין בצורה משמעותית (עד 80%) את הסיכון ללקות בסרטן בעטינים (מקביל לסרטן השד אצל נשים) ומונע מחלה נפוצה-דלקת רחם. הטיפול בכל אחת מהמחלות האלה כולל בין היתר עיקור, גם אם בע"ח כבר מבוגרת.
סירוס הזכרים מקטין בצורה משמעותית את הסיכון ללקות במחלת הסרטן (באשכים, גידולים המופיעים באזור פי הטבעת ועוד). סירוס הזכרים מונע מחלות כגון הרניה פריאנלית (בקע בשריר), הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (מלווה לרוב בדלקות בערמונית, קשיים בהשתנה ומתן צואה) ועוד. בנוסף זכרים מסורסים לא ישוטטו בעקבות נקבות מיוחמות או ילחמו עם זכרים אחרים, ובכך יקטינו משמעותית את הסיכון להפצע, לחלות במחלות נגיפיות או להפגע ע"י רכב.

טיפול בפרווה – הברשה יומית כבר מגיל צעיר תמנע היווצרות קשרים ותקטין את כמות הפרווה שנשורת בבית. בחודשי הקיץ מומלץ לספר חתולים בעלי פרווה ארוכה אחת לכמה חודשים. פרווה ארוכה ומלאת קשרים מקשה על החתול לנוע, מהוה בית גידול לחיידקים ופרעושים.
הקאה בתכיפות גבוהה (כל יום, מספר פעמים ביום מספר פעמים בשבוע) , בקרב חתולים בעלי פרווה קצרה בעיקר, ובקרב חתולים בעלי פרווה ארוכה מעידה על בעיה בדרכי העיכול. בכל מקרה התייעצו עם הווטרינר. 048229561

מקלחת – אין לקלח גור חתולים לפני גיל 6 חודשים. החתולים הם חיות נקיות מאוד ולרוב ישמרו על ניקיון פרוותם. במקרה אם ברצונכם לקלח את החתול/ה בשמפו המיועד לחתולים. חתולים בעלי עור רגיש זקוקים לשמפו היפו אלרגני. בכל מקרה אין לרחוץ את החתול יותר מפעם בחודש. כדאי להרגיל חתולים כבר מגיל 8 שבועות למשחק במים בגיגית או באמבטיה כדי שיתרגלו למגע עם מים.

מה צריך להכין בבית-
1. ארגז חול וכף לניקוי החול. אנו ממליצים על ארגז חול סגור. בימים הראשונים כדאי להוריד את המכסה ולאחר שהחתול התרגל לארגז אפשר לסגור אותו.
2. ארגז נשיאה
3. חול –מומלץ להשתמש בחול מתגבש או בקריסטלים.
4. קרש גרוד – רוב החתולים לא ישתמשו בקרש גירוד לפני גיל 3 חודשים. מומלץ לקנות תחילה קרש גירוד פשוט (לא עמוד) ולהניחו על הרצפה בפינה בחדר. אם לאחר מספר שבועות החתול לא החל להשתמש בקרש יש להניח את הקרש כנגד הקיר.
5. צעצועים- שניים או שלושה צעצועים קטנים (שלא ניתן לבלוע אותם). כל כמה זמן כשהחתול יעבד עניין בצעצוע אחד, החליפו את אותו הצעצוע בצעצוע חדש. לאחר מספר שבועות אפשר להחליף שוב בין שני הצעצועים ובכך למנוע שעמום.

Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

נשמח לעמוד לרשותכם – צרו קשר ונשוב אליכם בהקדם

דילוג לתוכן