חתול סיאמי

אופי של חתול סיאמי

גזע של חתול הבית שהגיע מהמזרח הרחוק. הוא גודל וטופח במקדשים הבודהיסטיים כבר לפני 700 שנה . חתולים אלו נחשבו כקדושים ואף האמינו כי הם גלגול של נשמות אדם. בתחילת המאה ה-20 הוא הובא לאנגליה, שם גודל הגזע בבתי גידול מיוחדים.במהלך המאה ה-20, החתול הסיאמי נהפך לאחד מזני החתול הנפוצים באירופה ובצפון אמריקה  שם אומץ על ידי כוכבים כגון אליזבט טיילור, ג'יימס דין ואלטון ג'ון. זהו חתול בעל אופי סקרן, ידידותי מאוד לאנשים, חכם ואנרגטי. הסיאמי הוא חתול ווקאלי מאוד, בעל תוחלת חיים ארוכה מאוד (יכול להגיע ל-20 שנה).  מהכלאת החתול הסיאמי עם חתולים מגזעים אחרים נוצר החתול הבאלינזי, בורמזי, אביסייני ורבים אחרים.

מבנה הגוף – ראשו בצורת משולש, עיניו מלוכסנות ובעלות גוונים של כחול אך יכולות להיות גם בעל צבע שונה כגון אפור וסגול, אוזניו ארוכות וגדולות (דמויות עטלף) וזנבו דק. הפרווה בהירה עם "קצוות כהים" (אוזניים, אף, רגליים וזנב שחורים). משקל ממוצע עד 5 קילוגרם.

בריאות

  1. פזילה מולדת –  ליקוי ראייה שבו גלגלי העיניים אינם מתמקדים על אותה נקודה במרחב. כלומר, כאשר עין אחת צופה במטרה, העין השנייה, הפוזלת, צופה בנקודה שונה. המוח מנסה לפצות על השינוי בשדה הראייה על ידי הסטת גלגל העין והאישון. נמצא קשר בין צבע הפרווה ולפגם מולד זה. לעיתים הפזילה מלווה בניסטגמוס (תנועה מהירה של גלגלי העין לצדדים). מדובר כאמור בליקוי ראיה מולד ולא בבעיה רפואית שמסכנת את בריאות החתול. אם הפזילה או תנועות העיניים הצידה אינן קיימות מלידה יש לגשת לווטרינר לבדיקה שכן מדובר בבעיה רפואית המצריכה אבחון וטיפול.
  2. דיסטוציה (Distochia) – סיבוכים בלידה. שכיחים יותר עקב מבנה הראש  הגדול של הגורים. בכל מקרה של סיבוך בהמלטה צרו קשר עם הווטרינר.
  3. ניוון של הרשתית (Progressive retinal atrophy)– מחלה תורשתית הנגרמת עקב פגם בתאים האחראים לקליטת האור. תחילה נפגעת ראיית הלילה ולאחר מכן היכולת לראות ביום עד כדי עיוורון מוחלט. המחלה מופיעה בחודשים הראשונים לחיי החתול. מחקרים בשנים האחרונות הראו שכ33% מהחתולים הסיאמיים בארה"ב ואירופה נושאים את הגן האחראי לבעיה זו.
  4. זנב עקום(מולד)  – נפוץ בקרב מספר גזעי חתולים אסיתיים. נובע מהתפתחות לא תקינה של העצמות. אינו מהווה בעיה רפואית
  5. Pyloric stenosis, gastric dysfunction and/or megaesophagus –
  6. הצרות של המעבר בין הוושט לקיבה והרחבת הוושט גורמים להקאות, צרבת שמתחילים בגיל 6 חודשים, אבל יכולים להופיע גם בגיל מאוחר יותר. האבחון נעשה באמצעות צילומי רנטגן עם חומר ניגודי ובאמצעות אולטרסאונד. טיפול תרופתי ושינוי צורת האכלה יכולים לספק הקלה מסוימת בסימנים. במקרים מסוימים ניתוח להרחבת המעבר בין הוושט לקיבה הוא בלתי נמנע.
  7. גידולי עטין – גידולי עטין הם הגידול השלישי הכי נפוץ בקרב חתולים, כאשר הגידולים הממאירים נפוצים יותר מהשפירים (1:9). מחקרים בשנים האחרונות הראו שחתולות מגזע סיאמי נמצאות בסיכון כפול לחלות בגידולי עטין, ובגיל צעיר יותר ביחס לחתולות/ים מגזעים אחרים. תחילה מתפתח גוש בקוטר מספר מ"מ עד מספר ס"מ, בפטמה אחת או במספר פטמות. עם הזמן הגוש גדל ומתכיב, ולעיתים מתפתחות גרורות. אבחון מוקדם והסרה של הגידולים מעלים בצורה ניכרת את הסיכוי להחלמה מלאה. בכל מקרה של מציאת גוש בפטמות גשו לווטרינר לבדיקה.
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

נשמח לעמוד לרשותכם – צרו קשר ונשוב אליכם בהקדם

דילוג לתוכן